MATERIAL DIDÀCTIC PER A ENSENYAMENTS INICIALS.
La mestra Laura García Semp ha preparat un material didàctic adressat fonamentalment a l’alumnat d’Ensenyaments Inicials del CEPA Sant Antoni.
En aquests grups tenim alumnes àrabs que estudien a les que volem animar i mostrar referents.

11 FEBRER EL DIA INTERNACIONAL DE LA NENA I LA DONA A LA CIÈNCIA.
S’atraca l’11 de Febrer i volen fer un recull de materials per a reflexionar en la poca difusió del paper de les científiques i la repercussió d’aquest fet en les aspiracions de les nenes, que per manca de referents científics que fomentin les seves vocacions trien altres carreres.
La campanya #NO MORE MATILDAS ens sembla fantàstica, s’hi pot trobar materials per a treballar amb els alumnes. Aquí deixam l’enllaç per accedir :
# NO MORE MATILDAS
Repercussió en premsa de la campanya:
11defebrero.org
Volem recomanar aquesta fantàstica pàgina web amb propostes didàctiques , jocs, materials i pòsters per imprimir,vídeos, àudios, biografies,… Una meravella! Vos animam a consultar-la.
Usuaria Desactivada
El blog USUARIA DESACTIVADA ha fet una selecció de pel·lícules de científiques. Hi ha biografies de científiques, pel·lícules en les que hi surten científiques reals i d’altres amb científiques fictícies. Bona selecció i s’agraeix tenir la bona classificació.
REESCRIURE LA PREHISTÒRIA
Aquests dies els mitjos informatius han publicat una informació rellevant que fa canviar la idea que es tenia de les funcions de les dones a la prehistòria. La arqueologia ens aparta estudis a tenir en compte.
Aquí teniu un parell d’enllaços per a conèixer millor aquestos avanços.
PastWomen
Projecte que es defineix així:
Este sitio web tiene como objetivo dotar de visibilidad a las líneas de investigación en Arqueología e Historia que se vinculan al estudio de la cultura material de las mujeres, al tiempo que pretende proporcionar recursos actualizados desde las perspectivas feministas a todos los sectores involucrados en la divulgación histórica.
El País
Artícle del diari El País : La cazadora que reescribió la prehistoria
LA SER
Secció “Vaya Historia” del Programa Hoy por Hoy :“Past women: el proyecto que busca conocer mejor el papel de las mujeres en la prehistoria”
LES CIÈNCIES NO SÓN COSES DE DONES I NENES?
Ara que s’atraca el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer), aquí teniu material per a treballar i rompre mites.
Podreu descarregar el calendari i la guia didàctica en diferents idiomes.
CÒMIC CIENTÍFIQUES
Pàgina per fomentar la vocació científica.

Podreu trobar una lectura del còmic i també una guia didàctica amb activitats per realitzar a l’aula.
DONES MATEMÀTIQUES
El Museo de la Ciencia y el Agua de Murcia ha editat aquest material i crec que ens pot ajudar a classe.


DONES EN DIFERENTS ÀMBIT QUE CAL RECORDAR
Aprofito també per recomanar-vos aquesta web sobre dones en diferents àmbits del coneixement, que està molt bé: https://mujeresbacanas.com/somos/
12 VÍDEOS PER TREBALLAR LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A L’AULA.

EL CINE COM EINA PEDAGÒGICA.
Hi ha molts d’educadors que han trobat en el cinema un material boníssim per arribar als alumnes i treballar diferents temàtiques.
És el cas de IPES Elkanrtea , que han creat la pàgina El Cine, el Mundo y los Derechos Humanos. Amb material per a treballar a classe el contingut de les pel·lícules.
LA LLUITA HISTÒRICA PER LA CONQUESTA DELS DRETS HUMANS.
A l’àmbit de socials al CEPA SANT ANTONI s’ha treballat la lluita per aconseguir els drets humans. Dins d’aquest tema s’ha tractat d’una manera particular la desigualtat i la manca de drets de les dones al món. S’han utilitzat mapes on han pogut visualitzar el tractament al diferents països i reflexionar de manera crítica.
Els drets i els deures
Links
Les dones com a caps d’Estat al covid19
Per què no hi ha més dones com a caps d’Estat.
Mapes de la situació de la dona al món.