Design a site like this with WordPress.com
Per començar

CIENTÍFIQUES

S’atraca l’11 de Febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència i ens agradaria crear entrades fins aquell dia que tinguin con referència la ciència i la dona.

ARTICLE

Per començar aquí teniu en artícle del diari ara.cat, que ens mostra 25 científiques de diferents àmbit dela ciència. Com veureu hi ha molts àmbits de treball : òptica, cosmologia, ciències del mar, microbiologia, química analítica, genòmica, geoci`ncies marines, biofísica, mecànica computacional, modelatge molecular, biologia cel·lular, química ambiental, nanotecnologia, tecnologia dels aliments, robòtica, multimedia, inmunologia, química de materials, metal·lúrgia, matemàtica aplicada, anàlisi d’aigües, medecina regenerativa, urologia, electrònica, tecnologia musical i reproducció assistida.

NOTÍCIES

La ciencia española a examen en el telediario 27/1/2022

MATERIAL DIDÀCTIC FUNDACIÓ BIT

La Fundació Bit :

La missió de la Fundació Bit és encarregar-se d’executar les estratègies de R+D+i, com a instrument del Govern de les Illes Balears, mitjançant la recerca dedicada a l’anàlisi, el desenvolupament i el foment de les noves tecnologies i de l’esperit emprenedor de base tecnològica .

La visió de Fundació Bit és conduir a les Illes Balears cap a la Societat de la Informació i el Coneixement incorporant les TICs a la vida dels ciutadans, mitjançant projectes de capacitació, informació i divulgació. A més, ofereix accessibilitat a les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) a empreses i administracions, mitjançant la creació i el desenvolupament de solucions tecnològiques, i la col·laboració en la digitalització dels seus serveis de manera eficient i eficaç.

Material didàctic

BIBLIOTECA CEPA SANT ANTONI

Recordam que a la biblioteca del nostre centre tenim una secció D’IGUALTAT I VIOLÈNCIA DE GÈNERE, on podeu trobar llibres i vídeos per a treballar amb el nostre alumnat.

Creiem important fomentar el servei de préstecs. La biblioteca és un recurs de tots i per a tots.

DIVULGACIÓ CIENTÍFICA

Començarem per una feina feta a l’illa. Es tracta de la pàgina de facebook EIVICIÈNCIA.

Aquí teniu informació d’activitats i notícies de ciència de la nostra illa. La responsable d’aquesta iniciativa és Eva Tur, doctora en Química, Llicenciada en Química i en Bioquímica. Divulgadora científica. Docent

Aquest 11 de Febrer Dia Internacional de la nena i la Dona a la Ciència estarà impartint un taller a la biblioteca de Cala de Bou.

CIENCIA EN EL BAR (DIVULGACIÓ CIENTÍFICA EN CLAU D’HUMOR)

Aquí teniu un canal de youtube de divulgació científica. Fan ciència utilitzant l’humor.

Són col·laboradors habituals del programa de radio “Hoy empieza todo ” de Angel Carmona a Radio 3.

També els podeu trobar a FACEBOOK

https://www.facebook.com/cienciaenelbar

PODCASTS COM RECURS A L’AULA

Els (millors) podcasts de ciència… o alguns d’ells

Aquí teniu un recull de poscats de ciència que poden servir com recurs a dins l’aula de ciències: actualitats, divulgació, curiositats, humor,……

CINEMA COM RECURS

Ens encanta el cinema i pensam que és una eina fantàstica per aprendre, generar debat, conscienciar,…

Aquí teniu un cercador de pel·lícules fantàstic!! Ara que s’atraca el dia 11F busquem pel·lícules de ciència i dones.

Estudicinema.Cinema per a estudiants

Em permet recomanar-vos una pel·lícula anomenada : “EL ENIGMA AGUSTINA” producció de l’ Institut de Astrofísica de Andalusia (IAA-CSIC).

Aquí teniu la informàció que surt a la pàgina:

La película, rodada en Granada, París y Madrid, aborda algunos de los hitos científicos más relevantes ocurridos en Europa en el primer tercio del siglo XX, haciendo especial hincapié en disciplinas como la relatividad general, la mecánica cuántica y la cosmología. También permite redescubrir un periodo de la historia reciente en el que España se acercó a la vanguardia científica -la llamada edad de plata de la ciencia española- gracias al trabajo de la Junta de Ampliación de Estudios (JAE) y a la dedicación de personas como Blas Cabrera, Julio Palacios, Enrique Moles José Castillejo o Felisa Martín Bravo.

Igualmente, este proyecto audiovisual aborda la lucha de la mujer por acceder a la carrera científica en España y reivindica algunas de las figuras de la época.

La película ha sido financiada por la Fundación Española para la Ciencia (FECYT-Ministerio de Economía, Industria y Competitividad) y cuenta con la colaboración de la Sociedad Española de Astronomía, la Consejería de Cultura de la Junta de Andalucía y el Instituto Andaluz de la Mujer.

El Enigma Agustina. Teaser from IAA-CSIC on Vimeo.

PEL·LÍCULA

Sinopsis

Madrid, 1980. En las obras de remodelación del Palacio del Pardo, oculto tras un falso techo, aparece un baúl lleno de objetos y documentos que no guardan ninguna relación aparente entre sí: fotos antiguas, discos de pizarra, programas de mano de un espectáculo de copla de los años veinte, cartas, artículos científicos y una tesis doctoral. Sin que nadie les preste especial atención, dicho arcón y su contenido es almacenado y olvidado durante años.

Granada, 2015. Una estudiante de doctorado de Historia de España Contemporánea se pone en contacto con un divulgador científico para que le ayude con el enigma ante el que se encuentra. En el transcurso de su tesis sobre Blas Cabrera, la historiadora ha localizado el baúl de El Pardo.

Entre todos los documentos, se encuentra una tesis doctoral en físicas dirigida por Blas Cabrera a una tal Agustina Ruiz Dupont, además de unas cartas firmadas por Albert Einstein y Marie Curie donde se menciona el nombre de Agustina, y varias fotos en las que una misteriosa mujer –de la que no se tiene ninguna referencia histórica- aparece rodeada de toda la élite científica europea de principios del siglo XX…

La Residencia de Señoritas (1915-1936). 

Saben de la Residencia de Estudiantes pels seus il·lustres estudiants com Dali, García Lorca, Buñuel,…. però va existir l’equivalent per a dones i també aquesta història ens ha passat desapercebuda.

PLATAFORMA 11F BALEARS.

Aquí teniu un treball fet a casa que es mereix conèixer!!! Clicau i voreu el treball fantàstic d’aquesta plataforma.

Publicat per cepasantantoni

Escola d´Adults

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: